Kwalitatieve doorbraak in duplex systemen

2024-06-27, Productnieuws

Vernieuwd proces rondom thermisch verzinkte lateien en geveldragers met een 2-laags poedercoating van Certacon zorgt voor verbeterde constructieve veiligheid en duurzaamheid.

tweelaags poedercoating
WkB Oplossing Onafhankelijk getest Expertise en visie Voordelen

Wet Kwaliteitsborging Bouw

In het kader van de Wet Kwaliteitsborging Bouw (WkB) heeft Certacon in samenwerking met haar partners een baanbrekend nieuw proces ontwikkeld voor haar duplex systeem. Dit proces richt zich specifiek op thermisch verzinkte lateien en geveldragers die zijn voorzien van een 120µm 2-laags poedercoating. Dankzij deze innovatie voldoen de producten van Certacon aan de Qualisteelcoat®-eisen. Het hele proces is daarbij gefinetuned: de engineering, de productie van het staal, het verzinken en het coaten. Hierdoor ontstaat er een duplex systeem dat ook op de randen zeer goede prestaties laat zien.

Oplossing veelvoorkomend probleem

Een veelvoorkomend probleem in de markt is dat producten vaak te kampen hebben met onvoldoende laagdikte en hechting op de scherpe randen, wat kan leiden tot ernstige problemen op lange termijn. Ons nieuwe proces rondom poedercoating biedt een oplossing voor deze uitdaging, waarbij de hechting en laagdikte op de randen aanzienlijk zijn verbeterd en aan de hoogste normen voldoen.

Onafhankelijk getest

Arjan van Geerenstein, directeur van Certacon: “Dit proces is intern ontwikkeld en uitvoerig getest. We zijn trots te kunnen melden dat een van de projecten waarbij dit procedé is toegepast, ook al officieel is beoordeeld door het onafhankelijk adviesbureau Nebest. De testen zijn met vlag en wimpel doorstaan, wat getuigt van de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.”

Expertise en visie Roel Dijkman

Om meer inzicht te geven in deze kwalitatieve doorbraak, hebben we Roel Dijkman, directeur van Dijkman Coating en president van Qualisteelcoat®, gevraagd om zijn expertise en visie te delen.

Roel Dijkman: "Het nieuwe procedé voldoet aan de hoogste Europese normen voor corrosiebescherming en constructieve veiligheid. Door een combinatie van thermisch verzinken en een hoogwaardige poedercoating van 120 µm bieden we een ongeëvenaarde bescherming tegen de elementen. Dit proces zorgt voor een duurzame en langdurige hechting van de coating, zelfs op de meest kritische punten zoals de randen van de constructie."

Voordelen voor Certacon-klanten

"Deze innovatie geeft klanten van Certacon de zekerheid dat hun constructies niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook jarenlang beschermd blijven zonder dat er problemen ontstaan. Dit zorgt voor een vermindering van onderhoudskosten en een langere levensduur van de constructies."

Benieuwd naar praktijktoepassingen?
Bekijk enkele projecten waar wij een bijdrage aan mochten leveren