Innovatie, de kracht van Certacon

Welke producten moeten gebruikt worden voor deze gevel? En hoe ga je die producten verankeren? Lastig om te beoordelen als je zelf geen engineer bent. Ga je het zelf uitzoeken? Of kies je voor één partij die je de oplossing aanreikt? Wij zijn een vakkundige groep engineers met een vracht aan ervaring.

Neem contact met ons op
Ons verhaal Specialiteiten Visie Historie Hakron Groep Social Afbeeldingen

Ons verhaal

Certacon opereert in de markt van metselwerkondersteuningen (lateien en geveldragers), borstweringsteunen, randbekistingen en klein ankerwerk. Kort samengevat: jouw partner voor alles wat aan een gebouw bevestigd moet worden.

Onder de naam Certacon (betekenis betrouwbare constructies; een samentrekking van het Latijnse woord Certa wat betrouwbaar betekent, en con van constructies) worden de activiteiten gecoördineerd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door een vakkundige groep engineers. Allen met een ruime ervaring op het gebied van de genoemde producten en een bouwkundige opleiding. Onze mensen hebben verschillende specialisme zoals werkvoorbereiding, constructie, productontwikkeling (octrooihouders) en bedrijfsleiding.

Onze specialiteiten

  • het ontwerp
  • de calculatie
  • technische berekeningen en technische ondersteuning
  • het produceren van hoogwaardige producten
  • en het samenwerken in een BIM-model

Visie

  • Certacon voorziet grote potentie in de marktbenadering waarbij het partnerschappen centraal staan. Het doel hierbij is het bereiken van langdurige en goede relaties die voor alle partijen lucratief zijn.
  • Certacon wil een begrip zijn in de bouw binnen het onderwerp gevels en ondersteuningen.
  • Certacon blijft de concurrentie voor, door te blijven investeren in kwaliteit, innovatie, personeel en nieuwe producten.
  • Focus op zaken waar we goed in zijn. Dit geldt zowel voor Certacon als bedrijf als voor de mensen binnen Certacon.

Historie

18-11-10 maakt Hakron Nederland B.V. (toen nog Hakron Nunspeet B.V.) bekend dat het nieuwe activiteiten gaat ontplooien. Het betreft de productie, engineering en verkoop van metselwerkondersteuningen en borstweringssteunen.

De (destijds) Nunspeetse onderneming ziet kansen in dit marktsegment door het wegvallen van het failliet verklaarde BAT Continental. Onder de naam Certacon (een samentrekking van het Latijnse woord betrouwbaar en afkorting voor constructies) worden de nieuwe activiteiten gecoördineerd. De kwalitatief hoogwaardige producten worden op een ISO 9001 gecertificeerde locatie geproduceerd. Een deel van het personeel van BAT, waaronder de engineering, is aangenomen bij het bedrijf. Hiermee wordt vakkennis en werkgelegenheid in de bouwnijverheid behouden.

Hakron Groep

Certacon is een dochteronderneming van Hakron Nederland B.V., Pascal van Herk, commercieel directeur van Hakron licht toe: "Hakron is sinds 1968 een vertrouwde naam in de betonbouw. Inmiddels bestaan wij uit een aantal bedrijven, die vanaf het eerste ontwerp tot aan de montage op de bouwplaats, een bijdrage kan leveren. Certacon is daarbij een zelfstandig bedrijf binnen Hakron. Vanuit de locatie Wattstraat 3 te Harderwijk bedient Certacon de Nederlandse en Belgische markt. De dagelijkse leiding is in handen van Arjan van Geerenstein, hierbij wordt hij ondersteund door het directieteam van Hakron."

Social

Volg ons op onderstaande social media:

Heb je een vraag over onze producten?

Heb je een vraag over ons? Neem dan contact met ons op via de mail, of bel ons op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur.

Bel ons Mail ons

Op ons kun je bouwen

Het liefst schuiven we in een vroeg stadium bij je aan. Zo kunnen we slimme keuzes maken, kosten besparen en constructiefouten en over-dimensionering voorkomen.