Blokhoeve | Nieuwegein

Multi D prefab verankering, speciale prefabverankering

Hakroniek 2017 - Multi-D prefab verankering Innovatie verankeren prefab gevelelementen (ook in BIM)

Blokhoeve
Het project Knelpunten Nieuw en innovatief Succesverhaal Projectfoto's Contact

Het project

Samen met haar opdrachtgevers werkt Certacon bijna alle projecten uit in een BIM-model. Van standaard-lateien, geveldragers, borstweringsteunen, bevestigingen voor dragende prefab-betonnen- gevelelementen tot projectmatige specials. Waarom we dat doen? Om sneller, efficiënter, kwalitatief hoogwaardiger en tegen lagere kosten projecten te realiseren.

Tijdig voorkomen van knelpunten

Zo ook bij het project 108 appartementen Blokhoeve Nieuwegein van Trebbe West. Voor dit project heeft Certacon onder andere de bevestigingen voor de dragende prefab-betonelementen geleverd; De Multi D prefab verankering. En ook hiervoor is door de engineers van Certacon in het BIM-model gewerkt. Door samen in een BIM-model te werken zijn vooraf al oplossingen bedacht voor knelpunten die anders pas tijdens de uitvoering aan het licht waren gekomen.

Nieuw en innovatief

De Multi D prefab verankering is een nieuw innovatief systeem, waarmee ook afwijkingen in de vloerrand worden opgevangen. De betonelementen worden er blind aangehangen vanuit de kraan. Vervolgens worden de elementen waterpas gesteld met de tweede stelschroef.

In de praktijk een succesverhaal

Jacob Romkes, hoofduitvoerder bij Trebbe West  is enthousiast over de Multi D prefab verankering van Certacon. “De prefab elementen zijn met dit systeem gemakkelijk op de van tevoren gestelde consoles te plaatsen. Eventuele afwijkingen in het beton zijn geen punt. Door de tweede stelschroef zijn de elementen in de praktijk eenvoudig te stellen en aan de vloer te verbinden. Het gekozen systeem, de BIM-werkvoorbereiding en de vakbekwame uitvoering hebben tot een prima eindresultaat geleid.