Jozefpark | Tilburg

Prefab gevelelementen

2021 - In Tilburg is aannemer Heijmans druk bezig met het project Quilt, de laatste fase van woon- en zorgwijk Jozefpark. Fraai gelegen aan de rand van het stadscentrum en vlak bij het Willem 2 stadion, met de hoofdwegen op korte afstand.

Project Terrazzo Multi D prefab verankering Verstelbaar Wat is Multi D prefab verankering? Afbeeldingen Projectgegevens Contact

Het project

Er zijn drie bouwblokken van twee, drie en zes lagen waarin plaats is voor 82 sociale huurappartementen. De appartementen zijn voorzien van WKO stadsverwarming en hebben allen een berging. Bij de naastgelegen kapel komt een openbaar plein. Deze kapel doet tijdelijk dienst als opslagruimte, er wordt nog een passende nieuwe bestemming gezocht. De appartementen variëren in grootte van 45 tot 80 vierkante meter.

Wij spraken met Pieter Vos, uitvoerder op dit project en verantwoordelijk voor de gevelsluiting en dakwaterdichting. Hij begon ooit als timmerman en heeft inmiddels ruim 33 jaar ervaring in de bouwbranche. Wij vragen naar zijn ervaring met het Multi D prefab verankeringssysteem van Certacon

Multi D prefab verankering

Pieter Vos: “De Multi D prefab verankering is toegepast op de 1e t/m 6 verdieping. Totaal circa 470 stuks prefab gevelelementen, dus dat zijn 940 verankeringen. Ook de hoeklijnen die aan de prefab elementen zijn bevestigd zijn geleverd door Certacon. Leveringen zijn gebundeld per verdieping, om alles tijdig geleverd te krijgen is er al in vroeg stadium overleg geweest.”

Complete set van twee Konnektieankers (bussen) met malplaat zijn prefab op maat aangeleverd door Certacon. Pieter Vos: “Deze malplaat spijkeren we tegen de binnenzijde van de kist. Hierdoor is de hart maat van de ankers altijd goed en gaat het monteren van de ankers eens zo snel. Hierdoor hoeven we de ankers niet los in de bekisting aan te brengen, en werken we veel sneller dan tijdens de stort meenemen. De volgplaat slaan we met asfaltnagels (spijkers met platte kop) aan de bekisting en storten dan de vloer. Met een boutverbinding wordt het Multi D prefab verankeringsysteem bevestigd aan de Konnektieankers”. 

In alle richtingen verstelbaar

Pieter Vos is goed te spreken over de verstelbaarheid: “Zeker goed!  We voeren precies h-o-h-maat. De hoeklijnen, ook geleverd door Certacon, hebben slobgaten en de consoles kun je verstellen. Hierdoor kan je heel goed en eenvoudig maatvoeren.  Een enkele keer zit er ook in de Konnektie-ankers van het prefab een verschil en dat kun je dat ook weer goed stellen met dit systeem”. “Of ik het systeem weer zou gebruiken? Jazeker, veel handiger dan tijdens de stort meenemen. Het werkt veel sneller. Bij ons volgende project willen we hetzelfde systeem toepassen!”

“We hebben vaker met Certacon gewerkt en ook al decennia lang met Hakron. Hele goede ervaringen mee. En is er eens wat, dan wordt er snel en adequaat gereageerd. De buitendienst van zowel Certacon als Hakron helpt uitstekend met goede adviezen, daar heb je wat aan!”

Wat is Multi D prefab verankering?

Met dit innovatieve systeem van Certacon worden onder andere afwijkingen in de vloerrand opgevangen, eventuele afwijkingen in het prefab-gevelelement zijn geen punt. De gevelelementen worden blind aan het systeem gehangen vanuit de kraan. Vervolgens worden de gevelelementen waterpas gesteld met de tweede stelschroef, waardoor de gevelelementen in de praktijk eenvoudig zijn te stellen (in alle richtingen!) en aan de vloer te verbinden. Download voor meer informatie de productfolder op www.certacon.nl of neem contact op met de adviseurs van Certacon.

Projectgegevens


Project Quilt, Jozefpark Tilburg
Opdrachtgever: TBV Wonen
Aannemer: Heijmans
Constructeur: Goudstikker De Vries
Architect: DAT Architecten
Prefab-betonfabrikant: Lammers Beton