Laurentius Ziekenhuis | Roermond

Multi-D geveldragers, polyester spouwondersteuning en PVC-folie

Hakroniek 2015 - In Roermond werkt Heijmans Utiliteit aan de nieuwbouw aan het Laurentius Ziekenhuis. De totale nieuwbouwoppervlakte bedraagt zo’n 9100 m².

Het project Engineering Snelle montage Stelblok optioneel Projectfoto's Contact

Het project

Tijdens het schrijven in 2015 was de eerste fase voltooid. In deze fase zijn ca. 850 meter Certacon Multi-D geveldragers en diverse lateien toegepast. Het geheel is waterdicht gemaakt met diverse producten van moederbedrijf Hakron toegepast zoals de OP polyester spouwondersteuning en PVC- folie.

Engineering

Bij de engineering van de geveldragers is samen met de werkvoorbereiding van Heijmans, aandacht besteed aan de verdeling van de ankerrails in de betonnen prefab-binnenwanden. Uitvoerder op het werk is de heer Erwin van den Broek. Hij geeft aan: “We zijn met onze bevestigingspunten uit de buurt gebleven van elektrapunten in de prefab voor bijvoorbeeld de zonnewering waardoor er snel gemonteerd kon worden. Zonder af te doen aan de kwaliteit. Dit kwam de uitvoering ten goede. Extra aandacht hebben wij besteed aan de plaatsing van de prefab binnenwanden, deze staan netjes recht. Dit levert erg veel tijdwinst op in de montage van onder andere de geveldragers. “

Snelle montage

Erwin van den Broek: “De montageploeg van Heijmans was erg tevreden over het gemak waarmee de Multi-D geveldragers gemonteerd konden worden. Ze zijn stevig en uit één geheel, de tekeningen waren duidelijk en overzichtelijk, wat het uitzoeken en uitzetten gemakkelijk maakt. Het aantal meters wat per dag gemaakt kan worden ligt ver boven andere systemen waarmee deze montageploegen gewerkt hadden. Ondanks de delen in het metselwerk die met een ronding uitgevoerd zijn.”

Stelblok optioneel

“Bijkomend voordeel van de Certacon-geveldragers is dat het stelblok geplaatst kan worden wanneer dit nodig is en in alle andere gevallen er niet gesteld hoeft te worden. Dit in tegenstelling tot andere systemen waar het besluit voor een stelblok al genomen moet worden voordat de achterconstructie staat. Kies je bij andere systemen vooraf voor een stelblok, dan zal je dit altijd nog moeten aandraaien, ook wanneer de beton netjes recht is. Bij Certacon is dit optioneel.”

Wederom een project waar iedereen met tevredenheid op terug kan kijken, Certacon kijkt alweer uit naar de volgende fase.