Stage-ervaring bij Certacon: een interview met student Sjors Leenman.

2024-02-13, Algemeen nieuws, Interview

Hoe is het om stage te lopen bij Certacon? We vragen het aan Sjors Leenman, een gedreven student bouwkunde aan Landstede Harderwijk.

Even voorstellen Inhoud stage Leukste stagemomenten Stage aanbevolen! Tip? Kom jij stage lopen? Contact

Wie ben je en welke opleiding volg je?

Mijn naam is Sjors Leenman, 21 jaar oud, woonachtig in Zeewolde en ik houd van muziek maken. Ik volg de opleiding middenkaderfunctionaris bouw aan Landstede Harderwijk en bevind me momenteel in mijn 4e jaar.

Hoe ziet jouw stage eruit?

Ik loop stage bij Certacon, een onderdeel van de Hakron Groep. Daar leer ik hoe lateien en geveldragers werken, hoe je de belastingen berekent van het metselwerk en hoe je offertes voor verschillende projecten maakt.

Hierbij teken ik details van geveldragers, bereken ik de belasting voor de lateien/geveldragers en bepaal ik welke type lateien/geveldragers nodig zijn.

Al mijn werkzaamheden worden natuurlijk gecoördineerd en gecontroleerd door mijn stagebegeleiders. De begeleiding tijdens mijn stage is goed geregeld; ik kan altijd vragen stellen en er wordt goed geluisterd naar mij. Daarnaast zijn er veel ervaren collega's met veel kennis aanwezig.

Verder werk ik ook met het tekenprogramma Revit voor BIM. De Revit werkzaamheden zijn een onderdeel van mijn eindexamen. De stage sluit in zijn geheel erg goed aan bij mijn opleiding.

Het leukste aan je stage?

Naast de reguliere stagewerkzaamheden krijg ik de kans om mee te lopen met andere afdelingen zoals logistiek en inkoop. Zo krijg ik een breder beeld van de onderlinge samenwerking tussen de afdelingen binnen het bedrijf.

De leukste momenten waren de gevarieerde werkzaamheden die ik uitvoerde, zowel bij de engineeringkant van Certacon als bij andere afdelingen en werkmaatschappijen van de Hakron Groep.

Trots ben ik op het feit dat ik een offerte mocht uitbrengen voor lateien en geveldragers voor appartementen. Hierbij moest ik onder andere geveldragers ontwerpen in detailvorm en de tekeningen grondig bestuderen. Vaardigheden die ik hier leer zijn communicatieve vaardigheden, initiatief nemen en meer technisch inzicht.

Zou je ons aanbevelen als stageplek?

Absoluut! De mensen zijn erg behulpzaam en willen je altijd helpen groeien. Bovendien is er de mogelijkheid om andere afdelingen te verkennen en is de locatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Nog een tip voor toekomstige stagiairs?

Toon initiatief vanaf het begin! Je collega's willen je graag helpen, maar je moet wel zelf initiatief nemen om nieuwe projecten en werkzaamheden te krijgen.

Op zoek naar een stageplek?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de stage-ervaring van Sjors? Certacon (en de andere werkmaatschappijen van de Hakron Groep) bieden diverse stageplaatsen aan.