Vroege slimme keuze Certacon geveloplossingen betaald zich uit in de praktijk

2023-03-16, Algemeen nieuws

In Den Bosch bouwt aannemer Van de Ven het fraaie complex Terrazzo. Het project bestaat uit 171 appartementen verdeeld over totaal drie torens

Certacon terrazzo lateien
Een uniek project Multi D geveldragers Afbeeldingen Relevant nieuws

Een uniek project

Een toren van twaalf verdiepingen met  54 huurappartementen en twee torens van zes en negen verdiepingen met totaal 117 koopappartementen. Er zijn ook drie commerciële ruimtes voor horeca en kantoren voorzien.

Voor de bewoners is een parkeergarage voorzien met daarin bergingen en een fietsenstalling. Het gezellige centrum van Den Bosch is op loopafstand en Terrazzo is goed bereikbaar door de nabijheid van uitvalswegen. Ook mooie natuurgebieden zijn dichtbij gelegen. Een fraaie combinatie van wonen en ontspanning.

Jurgen van Gils is hoofduitvoerder. Hij heeft een jarenlange ervaring en is ooit begonnen als timmerman. Hij vertelt: “Bouwen in een bewoonde wijk is logistiek een uitdaging. De leveringen zijn daarom goed afgestemd met Certacon. Bij dit project worden veel verschillende disciplines toegepast. Zo is er heel veel schoonwerk, prefab gevels, metselwerk, prefab beton balkons, prefab stalen balkons, prefab balkons met stalen rand eromheen, traditioneel gestorte vloeren, prefab vloeren, kalkzandsteen binnenmuren en prefab kolommen.”

Multi D gelveldragers

Jurgen vervolgt: “Certacon heeft hier de Multi D geveldragers voor de opvang van traditioneel metselwerk geleverd en de Multi D prefab verankering. Deze laatste zijn toegepast bij de prefab-gevelelementen die al voorzien zijn van metselwerk. Voordeel voor ons is dat dit veel overbodige handelingen voorkomt, dus ook tijdwinst. We hoeven ook niet meer apart te boren. Nog een voordeel is dat het Multi D systeem is af te stellen, het zit altijd goed.”

Hoe we aan deze oplossing zijn gekomen? Jurgen van Gils: “In de voorbereiding  hebben we al de keuze gemaakt voor dit systeem. Het is een goede zaak dat Certacon al vroeg bij het project betrokken is.”

Meer weten over geveldragers? Neem dan contact met ons op of bekijk de producten bij ons op de website!